Vacature Beleidsmedewerker Erfgoed - Beleidsmedewerker Erfgoed

Beleidsmedewerker Erfgoed - Beleidsmedewerker Erfgoed in Maassluis

Wil jij samen met ons Maassluis verder brengen en werken aan tevreden inwoners, trotse medewerkers en een mooie stad? Wil jij graag bijdragen aan het behoud en ontwikkeling van ons erfgoed? Solliciteer dan als:

Vacaturekenmerken


Beleidsmedewerker Erfgoed
32 - 36 uur per week

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker erfgoed ga je aan de slag met de volgende taken:

 • Aanspreekpunt voor de stad en voor de organisatie voor erfgoed (archeologie, monumenten, beschermd stadsgezicht);
 • Adviseren over erfgoed en archeologie bij gebiedsontwikkeling en aanvragen voor omgevingsvergunningen;
 • Uitvoering geven aan, actueel houden van en ontwikkelen van (erfgoed)beleid en -verordeningen;
 • Actualiseren en beheren van het erfgoedregister;
 • Bijdragen aan het erfgoeddeal-project Maritiem Erfgoed Maassluis en adviseren van de gebiedscoöperatie;
 • Deelnemen aan de erfgoedtafels(s) en ontwikkelen binnen de Erfgoedlijn(en) van de Provincie;
 • Constructief samenwerken met lokale en regionale erfgoedpartners als de Commissie Omgevingskwaliteit, het Erfgoedhuis Zuid-Holland, de Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed en Stadsherstelorganisaties;
 • Beheer van budget voor erfgoed (archeologie en monumenten);
 • Behandelen van subsidieaanvragen;
 • Actief zoeken van subsidiemogelijkheden voor erfgoed en monumenten.

Je werkt constructief samen met lokale en regionale erfgoedpartners als de Commissie Omgevingskwaliteit, het Erfgoedhuis Zuid-Holland, de Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed en Stadsherstelorganisaties.

Het team
Je komt te werken in het team Ruimtelijk Beleid & Beheer van cluster Stad. Buiten dit team werk je ook samen met de collega's van Cultuur en van Bouw- en Woningtoezicht aan het erfgoed in Maassluis. Je bent zo veel mogelijk in nauwe samenwerking met onze partners, vrijwilligers en inwoners. Kenmerkend voor ons werk is autonomie, leuke en betrokken collega's, samen echt iets betekenen en vooral zelf op zaken afstappen én de stad betrekken.

Wie zoeken wij?

De geschikte kandidaat beschikt over ten minste een HBO-diploma en heeft ervaring met of een sterke interesse in cultureel erfgoed, evenals een verbondenheid met Maassluis en zijn maritieme identiteit. Ervaring met het ontwikkelen van (erfgoed)beleid binnen een gemeentelijke context is een pre. Deze persoon kijkt verder dan het eigen vakgebied en is initiatiefrijk, met een focus op kansen en oplossingen. Als vaardige netwerker met goede sociale vaardigheden beweegt de ideale kandidaat gemakkelijk binnen en buiten de organisatie. Deze persoon kan het belang van erfgoed helder uitdragen, anderen hiervoor enthousiasmeren en zowel mensen als projecten mobiliseren. Met een goed begrip van de bestuurlijke en politieke context, zet deze persoon zich in voor het behalen van concrete resultaten voor de stad.

Wat bieden wij?

Werken bij de gemeente Maassluis is een dynamische en boeiende ervaring die nooit verveelt. Je wordt onderdeel van een team met enthousiaste collega's, waar ruimte is voor jouw frisse perspectief, expertise en ondernemerschap. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5.247,- bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Met ingang van 1 oktober 2024 wordt een salarisverhoging van 1,25% doorgevoerd op basis van de CAO gemeenten 2024 -2025.

Naast het salaris bieden we:

 • Een maandelijkse opbouw van een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris. Dit IKB kun je fiscaal voordelig inzetten voor een aantal zaken zoals: kopen van extra verlof (bij 36 uur maximaal 187 uur) of uitruil woon-/werk kilometers. Het bedrag periodiek uit laten betalen kan ook:
 • 144 wettelijke + 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar (als je fulltime werkt);
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de intentie deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen;
 • Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes;
 • Thuiswerk vergoeding van € 3,- per thuiswerkdag;
 • Een thuiswerkplek vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een stoelmasseur die onder werktijd zorgt voor jouw ontspanning;
 • Wekelijks vers fruit;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes, BBQ's of sport- en spelmiddagen organiseert.

Het gemeentehuis bevindt zich direct naast het winkelcentrum De Koningshoek en is uitstekend toegankelijk met de metro, de fiets of de auto. Via de A20 is het gemeentehuis eveneens snel te bereiken en er is ruimschoots (gratis) parkeerruimte beschikbaar.

Voel je een vonk van enthousiasme bij het lezen van deze vacature en zie je jezelf als de ideale kandidaat voor de gemeente? Streef je ernaar om te werken in een omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geslacht, geaardheid of beperking?

In het kader van onze integriteitsnormen is het overleggen van een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) een vereiste tijdens de sollicitatieprocedure.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met , , bereikbaar op het telefoonnummer . Informatie over de arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure is verkrijgbaar bij Maria Tavares, HR Adviseur, bereikbaar via of via het algemene telefoonnummer van de gemeente Maassluis, tel. 14010.Functie:beleidsmedewerker erfgoed
Startdatum:08-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Maassluis via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Westvoornekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de westvoornekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures westvoorne
 2. Beleidsmedewerker Erfgoed – Beleidsmedewerker Erfgoed Gemeente Maassluis 08-05-2024

Bekijk ook andere vacatures