Vacature EC&I Technician omgeving Rotterdam Europoort

EC&I Technician omgeving Rotterdam Europoort in Europoort Rotterdam

Functieomschrijving:

Waar kom je te werken als EC&I technician?

Je komt in deze dynamische omgeving te werken in het maintenance team bestaande uit 8 medewerkers, verdeeld over 4 EC&I technicians & 4 mechanical technicians. Onder leiding van de maintenance teamleider zorgen zij voor de optimale beschikbaarheid van de procesinstallaties zodat de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van de energieproductie gewaarborgd blijft.

Dit worden je taken als EC&I technician;

 • ben je binnen het kader van het algemeen onderhoudsplan medeverantwoordelijk voor de dagelijkse optimale beschikbaarheid van alle EC&I apparatuur op de centrale;
 • zorg je, als eerstelijns bij storingen, voor een scherpe probleemanalyse en kom je in overleg met collega’s tot een praktische oplossing;
 • neem je de regie in handen bij complexe of planbare zaken wanneer er externe partijen worden ingeschakeld. Je zorgt er hierbij voor dat alles goed voorbereid en gecoördineerd wordt.

Functie eisen:

Wij gaan graag met je in gesprek over de functie “EC&I technician” wanneer je beschikt over het volgende;

 • je hebt een mbo 4 diploma elektrotechniek of procesautomatisering en bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van besturingssystemen en storingsanalyses;
 • je staat open voor het volgen van extra opleidingen en trainingen die je expertise in het vakgebied vergroten;
 • je bent Stipel gecertificeerd;
 • je hebt 2 jaar werkervaring binnen de procesindustrie en met moderne EC&I apparatuur;
 • je neemt initiatieven en durft doortastend op te treden;
 • je bent stressbestendig in onverwachte en hectische omstandigheden;
 • je bent bereidt tot het lopen van storingsdiensten en – indien nodig – het uitvoeren van weekendwerk.

Bedrijfsprofiel:

De werkzaamheden zullen worden verricht bij een dochteronderneming van een bekende energieleverancier in Nederland. Vanwege de lage CO2 uitstoot, is dit bedrijf één van de schoonste en meest efficiënte gascentrale in Europa.

Wanneer Nederland zonder elektriciteit zit en in het duister gehuld is, start de Blackstart voorziening van dit bedrijf op. Deze unit is een startmotor voor andere centrales. Want je hebt stroom nodig om stroom te kunnen maken.

Heb jij interesse in de wereld van energietransitie en wil je graag werken bij een jonge centrale waarvoor de komende decennia een belangrijke positie in het energiesysteem is weggelegd? 

Ben jij die techneut met een hart voor techniek?  

Word dan ook een ABC Professional.Functie:EC&I Technician
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:3125 – 4855
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ABC Professionals via sollicitatie@abc-professionals.nl of 06-81405145. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Westvoornekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de westvoornekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Westvoorne
 2. EC&I Technician omgeving Rotterdam Europoort ABC Professionals 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures