Vacature Programmaleider

Programmaleider in s-Gravenzande

Programmaleider RIGA: thema Inwoners in een kwetsbare situatie

 • Opleidingsniveau WO
 • Afdeling Zorg
 • Carrièreniveau Medior / Senior

We zien dat de zorg onder druk staat. Het zorgsysteem zoals we dat kennen is niet toekomstbestendig en vraagt om verandering. Wil jij een bijdrage leveren aan een van de meest dynamische en complexe sectoren van Nederland - de zorg - en werken aan de toekomstbestendigheid van het ondersteunings- en zorglandschap? Dan is dit wellicht een interessante baan voor jou! De regio WSD (Westland, Schieland, Delfland) zoekt een ervaren programmaleider om de komende jaren vorm en uitvoering te geven aan het thema Inwoners in een kwetsbare situatie.

Achtergrond RIGA

In de WSD-regio zijn we in 2023 gestart met het vormgeven van het Regionaal Integraal Gezondheidsakkoord (RIGA), waarmee we samen met 30 partijen uit de regio (zowel partijen uit de zorg als het sociaal domein), vormgeven aan onze ambitie:

In de WSD-regio realiseren we een omgeving waarin de inwoner prettig en gezond kan leven, waarin de verschillende domeinen elkaar versterken en waarin zorg en ondersteuning toegankelijk en beschikbaar zijn wanneer nodig.

Deze ambitie geeft tevens invulling aan het landelijk Integraal Zorgakkoord (IZA). Binnen het RIGA zoeken we naar oplossingen - transformatie - om de ondersteuning en zorg voor die inwoners die het echt nodig hebben toegankelijk en dichtbij te houden. Op basis van deze ambitie en het regiobeeld, is een regioplan opgesteld (zie www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl). In dit regioplan zijn vijf regionale thema's benoemd waaraan de komende jaren gewerkt gaat worden:

 1. Gezond leven
 2. Inwoners in een kwetsbare situatie
 3. Ouderen
 4. Acute zorg
 5. Digitale Transformatie

We staan aan de startfase om daar met elkaar verder invulling aan te geven. Hierbij betrekken we inwoners en werken we samen met lokale en regionale uitvoeringsorganisaties.

Thema Inwoners in een kwetsbare situatie

In dit thema gaat het om het bereiken van de inwoners met de grootste afstand tot een gezond leven. Inwoners waarbij soms zorg verleend wordt zonder naar de onderliggende problemen te kijken. Om gezondheidsverschillen terug te dringen zetten we in op het vergroten van bestaanszekerheid en kansgelijkheid.

"Inwoners in een kwetsbare situatie hebben meerdere potentiële problemen tegelijk en weinig hulpbronnen. Bij problemen gaat het bijvoorbeeld om schulden of niet zelfstandig het huishouden kunnen doen. Met hulpbronnen bedoelen we zaken die mensen helpen, zoals een opleiding of veerkrachtige houding (SCP, 2022)".

De partners in de WSD-regio zien het als hun opgave om inwoners in een kwetsbare situatie beter en effectiever te helpen. Hiervoor is noodzakelijk dat de partners over de grenzen van de eigen organisatie heen kunnen kijken om zo te kunnen zien wat de inwoner daadwerkelijk nodig heeft en we daarbijde samenwerking vanuit het sociaal-, jeugd, en medisch domein regionaal verder met elkaar verbinden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over een integrale gezinsaanpak maar ook om de vertaling van de IZA doeleinden rondom laagdrempelige GGZ-steunpunten naar de regio.

Wat ga jij doen?

Als programmaleider word je het gezicht van het thema Inwoners in een kwetsbare situatie in de regio.

Je bent verantwoordelijk voor de opgave(s), de voortgang- en uitkomsten van de programmalijn en stuurt daarbinnen mogelijke projectleiders en/of andere programmamedewerkers aan. Verder onderhoud je het contact met de betrokken organisaties (dit zijn zowel zorgpartijen als gemeenten) en zoek je verbinding met programmaleiders van andere thema's.

De werkzaamheden omvatten onder meer:

 • Het (door)ontwikkelen van een inhoudelijke werkagenda van het thema, en het afstemmen en monitoren van de voortgang hiervan, in samenspraak met de andere programmalijnen;
 • Met open houding enthousiasmeren van de betrokken partners in de regio om zo draagvlak en, waar nodig, momentum en eigenaarschap bij de partners scheppen;
 • Het zijn van een vliegende keep, die zowel op projectniveau als hoog-over, goedlachs kan bijsturen in de projecten, en die aanvoelt wanneer escalatie nodig is;
 • Het creëren van budgetten, en opwerken van business cases, voortgangsrapportages en bestuurlijke stukken.

Wie ben je?

Je beschikt over WO werk- en denkniveau, en hebt kennis van het sociaal en medisch domein in onze regio. Daarnaast ben je iemand die effectief weet te organiseren, motiveren en verbinden. Je zorgt voor een juiste focus om resultaten te kunnen behalen met oog voor de belangen van de diverse betrokkenen, zoals (zorg)professionals op de werkvloer, inwoners en andere stakeholders. Hierbij houd je oog voor het grotere plaatje en durf je breder te denken dan de gebruikelijke kaders. Kandidaten die reeds betrokken zijn in de regio hebben onze voorkeur.

Dit bieden wij jou

Je werkt voor de regio, maar komt bij DSW in dienst. Ook is het mogelijk om gedetacheerd te worden mits jouw huidige werkgever is aangesloten bij het RIGA.

Binnen DSW bieden we jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een professionele werkomgeving in een informele sfeer, leuke collega's, ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Salaris conform CAO Zorgverzekeraars; minimaal 24 uur, de functie is ingedeeld in schaal 10 of 11 afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand, mogelijkheid tot bijkopen vakantiedagen en een aantrekkelijke sabbatical regeling met gedeeltelijke loondoorbetaling;
 • Een flexibel mobiliteitsbeleid met aandacht voor vitaliteit en duurzaamheid. Denk hierbij aan een fietsvergoeding van €0,23 per kilometer, aanschaf vergoeding voor een fiets €1000,- en een volledige OV-vergoeding voor het woon-werk traject;
 • Aandacht voor een gezonde balans tussen werk en privé door flexibele werktijden;
 • Faciliteiten om thuis te werken;
 • Een actieve personeelsvereniging;

Sollicitatieprocedure

Ben jij de Programmaleider die enthousiast is geworden van deze vacature en een baan ambieert bij een onderscheidende zorgverzekeraar? Solliciteer dan snel!

Wij vinden het belangrijk om de selectieprocedure zo goed en zorgvuldig mogelijk te kunnen uitvoeren. Het screenen van openbare social media pagina's zoals Linkedin of Instagram behoort hierbij tot de mogelijkheden. Mocht deze screening vragen oproepen, dan zal dit tijdens een eventueel selectiegesprek bespreekbaar worden gemaakt.

Vragen?

Neem dan contact op met

Soesja

Leuk dat je geïnteresseerd bent in DSW.

Functie:programmaleider
Startdatum:03-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met DSW via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Westvoornekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de westvoornekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures westvoorne
 2. Programmaleider DSW 03-05-2024

Bekijk ook andere vacatures